Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

18. november 2022

Objavljamo novembrski pregled trga električne energije in zemeljskega plina -zaradi vladne regulacije so cene pri večini dobaviteljev enake.

Vsi tisti, ki nameravate zamenjati dobavitelja, a na spletnem mestu ponudnika podatki o ponudbi niso dostopni, zahtevajte pisno ponudbo, v kateri so pojasnjeni:

  • cena,
  • morebitni dodatni stroški,
  • vezava
  • pogodbena kazen v primeru predčasnega odstopa - prekinitve pogodbe pred iztekom enega leta.

Da boste lažje primerjali ponudbo in morebiti prihranili z zamenjavo dobavitelja elektrike in/ali zemeljskega plina, na ZPS redno preverjamo ponudbo na spletnih straneh vseh dobaviteljev, njihove cenike, objavljene splošne pogoje in pogodbe. V tabelah, ki so dostopne s klikom na pasice spodaj, objavimo ponudbo, ki je dostopna vsem gospodinjstvom. 

Preverite aktualne cene električne energije in zemeljskega plina.

Preverite aktualne cene električne energije - dvotarifno merjenje.

Preverite aktualne cene električne energije - enotarifno merjenje.

Preverite aktualne cene električne energije za toplotne črpalke - dvotarifno merjenje.

Preverite aktualne cene električne energije za toplotne črpalke - enotarifno merjenje.

Če želite izvedeti več o energijski samooskrbi, preberite naš članek Postavitev sončne elektrarne.

Preverite aktualne cene zemeljskega plina.

Obvestilo za dobavitelje električne energije in zemeljskega plina

V tabelah so zbrani podatki, ki so dostopni na spletu. Če želite, da objavimo bolj natančne podatke, vas vabimo, da nam za posamezne ponudbe posredujete ustrezne pogodbe na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopne vsebine …

Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija (društvo) in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Podprite naše delo. Hvala za vaše zaupanje, hvala za vašo podporo!

Dohodnina Postanite-clan enkratna-donacija

POZOR!!! PRAVNO OBVESTILO

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več