Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

15. oktober 2014

Kampanja Zveze potrošnikov Slovenije "Zamenjaj in prihrani" se bliža odločilnemu trenutku! Tik pred četrtkovo licitacijo za izbiro najugodnejšega dobavitelja elektrike in plina prijavljenih že več kot 22.000 potrošnikov, ki jih zanima zamenjava dobavitelja.

Rezultate vam bomo predstavili v ponedeljek, 20. oktobra 2014.

Na licitaciji bodo sodelovali vsi ponudniki elektrike in plina, ki jih zanima udeležba in so potrošnikom pripravljeni ponuditi ugoden in kakovosten produkt (navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, nobenih sankcij za odstop od pogodbe ali skritih stroškov, pravočasno obvestilo o ceni po poteku 12 mesecev).

Sodelovanje v kampanji Zamenjaj in prihrani je za potrošnike brezplačno, stroške pa bo kril dobavitelj - zmagovalec na licitaciji. Le ta bo za vsako zamenjavo našemu partnerju, podjetju PrizeWize, ki ima večletne izkušnje pri uspešnih skupinskih nakupih s potrošniškimi organizacijami v EU, plačal provizijo, iz katere se bodo pokrivali stroški kampanje. Gre za stroške organizacije in tehnične podpore kampanje, pa tudi stroške klicnega centra in komuniciranja z javnostjo.

Provizija, ki jo bo plačal dobavitelj, zmagovalec na licitaciji, za vsako uspešno izvedeno zamenjavo dobavitelja elektrike znaša 16 evrov, za plin pa 18 evrov. Pri ZPS smo se posebej potrudili glede višine provizije, ki dobaviteljem na licitaciji omogoča oblikovanje ugodne ponudbe. Prepričani smo, da je provizija veliko nižja od stroškov, ki jih imajo dobavitelji sicer s pridobivanjem novih strank.

ZPS bo prejeta sredstva v celoti uporabila za pokrivanje svojih stroškov kampanje in za svojo osnovno dejavnost na področju varstva potrošnikov.

Sedaj so torej na vrsti dobavitelji, da za potrošnike pripravijo atraktivno ponudbo.

Potrošnike vabimo, da se nam pridružijo še danes prek spletne strani www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si. Skupaj lahko dosežemo večje prihranke in znižamo račun za elektriko in plin!

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA