Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
18. januar 2021

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec poltrajne klobase, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije listerija.

Podatki o živilu

Živilo: pasterizirana mesnina - poltrajna klobasa
Tržno ime: Andraževa klobasa 100 g PIKOK narezek
Proizvajalec: Panvita MIR d.d., Ljutomerska cesta 28a, p. Gornja Radgona
Serija/lot: 0347, pakiranje v kontrolirani atmosferi, plastična embalaža, 100g.
Rok uporabe: 24.01.2021
Trgovska veriga: Lidl Slovenija d.o.o.

ZPS svetuje

V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Listerija

Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše, saj je lahko celo smrtna. Bakterijo listerijo najdemo predvsem v svežem mleku in izdelkih iz njega, pa tudi v surovem mesu (npr. tatarski biftek, karpačo). Uživanje teh izdelkov odsvetujejo nosečnicam in doječim materam, saj lahko okužba povzroči spontani splav ali sepso. Listerija je lahko tudi v slabo oprani zelenjavi.

Osebe, ki so zaužile omenjeno klobaso, in pri katerih se pojavijo simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka.

Fotografija: Panvita

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA