Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
11. november 2020

Objavljen je odpoklic zamrznjene gosi z drobovino.

Podatki o živilu
Živilo: Gos mlada z drobovino, zamrznjena
Blagovna znamka: YANO
Lot / serija: 6160197999
Rok uporabe: 2.10.2022
Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O. UL.T., Poljska
Posredniki (različni): KVIBO d.o.o., Mlaka 2, p. Tržič
Trgovska veriga MERCATOR, d.d., KZ Velike Lašče

Vzrok odpoklica
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja odvzela vzorec zamrznjenega živila, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella Enteritidis.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA