Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
03. november 2020

Trgovec Hofer je objavil odpoklic polnjene tortilje.

Podatki o živilu
Živilo: Polnjena tortilja 
Vrsta: Tajski kuskus
Pakiranje: 170 g
Znamka: GOOD CHOICE
Rok uporabe: Uporabno najmanj do 4.11.2020
Dobavitelj: Wojnar‘s Wiener Leckerb GmbH
Prodaja: Trgovine Hofer

Vzrok odpoklica
Pri enem izmed rednih preverjanj kakovosti je bila ugotovljena prisotnost listerije.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to tortiljo doma, je ne zaužijte. Če jo boste vrnili v trgovino, kjer ste jo kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Listerija
Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše, saj je lahko celo smrtna. Bakterijo listerijo najdemo predvsem v svežem mleku in izdelkih iz njega, pa tudi v surovem mesu (npr. tatarski biftek, karpačo). Uživanje teh izdelkov odsvetujejo nosečnicam in doječim materam, saj lahko okužba povzroči spontani splav ali sepso. Listerija je lahko tudi v slabo oprani zelenjavi.

Osebe, ki so zaužile omenjeno klobaso, in pri katerih se pojavijo simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka.

Fotografija: Hofer

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA