Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
11. junij 2020

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih živilih in krmi na skupnem evropskem trgu RASFF, je objavljeno prehransko dopolnilo, ki je (bilo) na voljo pri nas.

Podatki o izdelku
Izdelek: Resveratrol 100 mg
Znamka: Life Extension
Lot/Serija: M19345C02, L02210B
Proizvajalec: Life Extension, Fort Lauderdale, Florida, ZDA
Distributer: BioEsenca d.o.o., Tbilisijska 130, 1000 Ljubljana

Vzrok odpoklica
V prehranskem dopolnilu je bila ugotovljena previsoka vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov (PAO). 

ZPS svetuje
V primeru, da imate to prehransko dopolnilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, v kateri ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Policiklični aromatski ogljikovodiki
Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni.  Nastajajo med nepopolnim izgorevanjem organskih snovi, tudi med pripravo živil praženje, žar pečenje pri visokih temperaturah ipd.), in pri kajenju. (Vir: NIJZ)

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA