Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
28. maj 2020

Objavljen je odpoklic pikantnih nabodalc iz trgovin Spar in Mercator.

Podatki o živilu
Živilo: Pikantna nabodalca
Serija: 1201825932
Rok uporabe: 20.5.2020
Pakiranje: 400 g
Proizvajalec: Perutnina Ptuj d.o.o., Mesna industrija Ptuj, Zagrebška cesta 37, 2250 Ptuj
Posrednika: Spar Slovenija d.o.o., Letališka cesta 26, 1000 Ljubljana in Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana

Vzrok odpoklica
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorec mletega mešanega mesa. V vzorcu izdelka je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica. 

ZPS svetuje
Odvzetim vzorcem je rok trajanja že potekel. V primeru, da imate to meso doma zamrznjeno, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA