Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
03. oktober 2019

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je objavljena igrača, ki je (bila) na voljo tudi v Sloveniji. 

Podatki o igrači
Ime izdelka: Obesek z bleščicami Shimmeez
Blagovna znamka: Shimmeez , Sambro International
Št. artikla, serija: 00037914
EAN koda: 06031540100002
Dobavitelj: Interaktivna zabava, Zagreb, Hrvaška
Distributer: Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana

Vzrok odpoklica
Analiza je pokazala, da bleščice lahko odpadajo. Zaradi tega predstavlja resno tveganje za zdravje majhnih otrok. Igrača ima oznako, da je primerna za otroke starejše od treh let, a se za mehko polnjene igrače predpostavlja, da so privlačne tudi za mlajše otroke. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA