Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
04. julij 2017

Distributer je objavil umik s trga in odpoklic igrače.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Plastična pištola z izstrelki Combatti il crimine
EAN koda: 8033765720182
Št.lota: 1601871609
Poreklo: Kitajska
Uvoznik v EU: PAMAX IMPORT EXPORT S.R.L., Via S.Pertini n 24, 80040 Poggiomarino (NA), Italija
Distributer: Wang Hao trgovina in gostinstvo, d.o.o., Novi trg 7, 6230 Postojna, Slovenija

Vzrok odpoklica
Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev igrač z izstrelki, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na fizikalno - mehanskih lastnosti ter ustreznost označevanja.

Opravljene analize vzorca plastične pištole z izstrelki so pokazale, da igrača ni prestala preizkusov fizikalno - mehanskih lastnosti. Prisesalne kapice so se ločile od projektila ob preiskusu določenem v standardu. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač.

Ukrep
Igrače je distributer umaknil s trga in odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat RS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA