Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
15. junij 2017

Otroška kolesa ne izpolnjujejo zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Podatki o izdelku
Naziv: Kolo za mlajše otroke Arkus
Tip: Tola 12, Tola 16, Tom 12, Tom 16
Proizvajalec: Arkus & Romet Group, Poljska
Uvoznik / distributer: Projest d.o.o., trgovsko izvozno uvozne storitve, zastopstvo, servis, posredovanje, Ulica Marka Šlajmerja 18, 1000 Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Notranje matice pri pedalih imajo ostre robove, kar predstavlja nevarnost odrgnin na nogah. Zato je kolo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je po obvestilu Tržnega inšpektorata Republike Slovenije ostro matico prekril s posebnim debelejšim trakom, kupce pa je o nevarnosti kolesa obvestil na prodajnem mestu prodajalne Projest Fitnes, BTC Hala A, Šmartinska cesta 152, Ljubljana. Kupce pozivajo, naj obiščejo prodajno mesto, kjer so kupil kolo, da jim prodajalec na ostro matico namesti posebni trak.

ZPS svetuje
V primeru, da imate katerega od naštetih koles doma, ga prenehajte uporabljati. Upoštevajte navodila prodajalca in odpeljite kolo na popravilo.

Fotografija: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA