Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
26. januar 2017

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RPEX so otroški puloverji, ki so bili na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: Otroški pulover Wilson
Tip: WRE220010, WRE220011, WRE220012
Velikosti: od XS do XL
Proizvajalec: WILSON Sporting Goods CO
Uvoznik / distributer: Amer Sports Austria GmbH, Podružnica v Trzinu, Peske 5, 1236 Trzin
Poreklo: Bangladeš

Vzrok odpoklica
Puloverji ne izpolnjujejo zahteve glede prepovedi vezalk v predelu glave in vratu, kot je določeno v Standardu o varnost otroških oblačil. V predelu glave je skozi kapuco speljana vezalka s prostima koncema. Prosta konca vezalk se lahko med igro zatakneta, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije ta oblačila prostovoljno umaknil s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate takšne pulover doma, ga odstranite iz dosega otrok in izvlecite vrvice. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: TIRS

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopnega članka …
Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija – društvo – in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Ker smo prepričani, da je naše delovanje in informiranje pomembno, tudi za zaščito vaših potrošniških interesov in pravic, vas prosimo, da nas pri našem delu podprete:

gdohodnina2 gclan2 gnakazilo2

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA