Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
17. junij 2021

Izdelek je bil odpoklican, ker ni v skladu z zahtevami ustreznega evropskega standarda in je lahko nevaren (tveganje za zadušitev).

Podatki o izdelku

Tip/oznaka: code 6801 and 6802, odvisno od barve – .01, .25, .83
Proizvajalec: Jane S.A., Carrer dels Mercaders, 34, 08184 Palau-solità i Plegamans, Barcelona, Španija
Dobavitelj: ALL4 Kids, Hrvaška
Distributer: Itrend d.o.o., Izola

Razlog odpoklica

Razdalja med zgornjo površino vzmetnice otroške posteljice in zgornjim robom stranice, ko je ta v odprtem položaju, je manjša od zahtevanih 120 mm. V primeru, da dojenček med spanjem premakne glavo proti starševski postelji, se ta lahko zatakne na rob odprte zložljive stranice, kar lahko blokira dihalno pot in povzroči zadušitev.

ZPS svetuje

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA