Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
07. januar 2019

Objavljen je odpoklic vilic za kolo.

Podatki o izdelkih
Naziv: Oprema za gorsko kolo – prednje zračne vilice
Znamka: Specialized
Za kolesa: Enduro, Stumpjumper, Fuse in Levo
Tip: Öhlins, RXF36 in RXF 34, 
Oznaka na embalaži: Racing Forks
Proizvajalec; Öhlins Racing AB, Instrumentvaegen 8-10, Upplands Väsby 19427 Väsby, Švedska
Uvoznik / Distributerji: BL šport Lava 7, 3000 Celje, Extreme Vital PE Škofja Loka Puštal 101, 4420 Škofja Loka, JB center Seidlova c. 18, 8000 Novo mesto, Djak Rejčeva 24, 5000 Nova Gorica, Enduro Trg 60a, 2391 Prevalje, Špica šport Ljubljanska cesta 4, 1241 Kamnik
Poreklo: Tajvan
Prodaja: od leta 2016 do 2018; v prodaji, kot poprodajni izdelki in kot originalna oprema.
Opis: črne vilice z "ÖHLINS" zlatim napisom na vsaki od nog vilice. Napis "RXF36" ali "RXF34" čez lok vilic.

Vzrok odpoklica
Na nekaterih vilicah je lahko pokrovček na desni nogi vilice zgoraj privijačen s prenizkim navorom, kar lahko v nekaterih primerih povzroči, da se pokrovček odvijači in izpade med vožnjo. Ko se to zgodi, lahko zračna kartuša nenadoma skoči iz cevi noge vilice in povzroči nevarnost padca in poškodbe kolesarja.

Ukrep
Distributer je po obvestilu proizvajalca nevarni izdelek umaknil iz prodaje in o odpoklicu zračnih vilic seznanil znane kupce.

ZPS svetuje
V primeru, da imate kolo z odpoklicanimi vilicami doma, ga ne uporabljajte. Upoštevajte navodila uvoznika. Izdelek lahko vrnete prodajalcu in zahtevate popravilo, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine.

Fotografiji: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA