Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
15. december 2017

Objavljen je odpoklic otroškega pograda.

Podatki o izdelku
Naziv: Otroški pograd
Tip: Bingo
EAN: 3831098831743 (barva: natur), 3831098841025 (barva: bela)
Proizvajalec: Drvoprodukt-Kocić d.o.o., Strojkovce, 16203 Vučje, Srbija
Uvoznik: Fortrade d.o.o., Pod Hruševco 50, 1360 Vrhnika
Poreklo: Srbija

Vzrok odpoklica

Zahteve za varnost, trdnost in trajnost:

  • zgornje ležišče pograda je na daljši stranici brez zaščitne ograje,
  • dosegljivi robovi na lestvi in na zaščitni ograji ob vhodu na zgornje ležišče so ostri oziroma nezaobljeni, 
  • nezadostna uporabna širina vseh treh stopnic na lestvi,
  • premajhna uporabna globina prve stopnice.

Nepopolna navodila:

  • na zgornjem ležišču ni opisno ali s piktogramom navedena starostna omejitev uporabe, da ni primerno za otroke, mlajše od šestih let.

Zaradi odsotnosti varovalne ograje na zgornjem ležišču obstaja možnost padca z višine in posledično hujših poškodb, v primeru da pograd ni postavljen tik ob steno. Obstaja tudi možnost površinskih odrgnin in urezov zaradi ostrih robov, zaradi neustreznih navodil in oznak pa obstoji možnost nepravilne uporabe. Zato je ocenjeno, da je ta izdelek nevaren proizvod, katerega uporaba predstavlja resno tveganje za uporabnika.

Ukrep
Uvoznik v Slovenijo je na podlagi ugotovitev Tržnega inšpektorata RS, otroški pograd prostovoljno umaknil s trga in izvedel odpoklic pri končnih kupcih. Zato nadzorni organ ni privzel prisilnega ukrepa v skladu z določbami Zakona o splošni varnosti proizvodov.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta pograd doma, ga takoj prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA