Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
20. februar 2017

Podjetje Bosch obvešča o prostovoljni varnostni akciji v zvezi z določenimi modeli plinskih kuhalnih aparatov Bosch, izdelanih med avgustom 2006 in oktobrom 2011.

Podatki o izdelku
Seznam prostostoječih plinskih štedilnikov Bosch in vgradnih plinskih kuhalnih plošč širine 60 cm, z gumbi na desni strani Bosch s potencialno napako:

  • NMU4151LT
  • HGV64D120E
  • HGV74D250E
  • HSV64D020R
  • HSV64D120R
  • HSV74D050R
  • HSV74D250R

Vzrok odpoklica
Pri omejenem številu teh aparatov so lahko poškodovani plinski priključni pritrdilni elementi. Zaradi tega lahko začne plin puščati, v zelo redkih primerih pa lahko nastane nevarnost eksplozije. Varnostno akcijo so začeli iz previdnosti. Riziko je bil po RAPEX-ovih smernicah ocenjen kot srednji.

Ukrep
Podjetje Bosch vsem lastnikom aparatov s to napako ponuja brezplačno zamenjavo priključnih pritrdilnih elementov. Serviser tehnik bo opravil zamenjavo na domu lastnika in s tem brezplačno in v celoti odpravil napako.

Varnostno opozorilo
Lastniki aparatov s to napako naj takoj izklopijo dovod plina do aparata in aparata ne uporabljajo do zamenjave priključnega pritrdilnega elementa. 

Kako vem, ali imam prizadeti aparat?
Lastniki lahko preverijo podatke o svojem aparatu na spletni strani www.gascookingsafety.com.  Lahko tudi pokličete na 01 5830 700 (od ponedeljka do sobote, od 7:00 do 20:00), hkrati se lahko dogovorite tudi za termin popravila štedilnika.

Fotografija je simbolna

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA