Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
17. januar 2020

Slovenija je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu prijavila zapestnico.

Podatki o izdelku
Kategorija: Nakit
Izdelek: Zapestnica
Znamka: Xinshishi
Dežela porekla: Kitajska

Vzrok odpoklica
Kemično tveganje. Zapestnica vsebuje presežno vrednost kadmija (izmerjena vrednost do 0,048% teže), svinca (izmerjena vrednost do 1,7% teže) in previsoko migracijo niklja (izmerjena vrednost 0,83 µg/cm2/teden) . Kadmij se kopiči v telesu, poškoduje lahko notranje organe. Je karcinogen. Nikelj sodi med pogoste povzročitelje alergije. Svinec se kopiči v telesu in lahko negativno vpliva na plodnost, poškoduje plod v primeru nosečnosti ali se z dojenjem prenaša na dojene otroke.

Izdelek ne ustreza predpisom REACH.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to zapestnico doma, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Safety gate

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA