Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Oglaševanje
Oglaševanje
23. julij 2019

V začetku leta smo na Tržni inšpektorat podali prijavo zaradi zavajajoče poslovne prakse operaterja Telemach pri oglaševanju mobilnega paketa Največ. Med drugim smo trdili, da Telemach oglašuje neomejen prenos podatkov, čeprav v resnici prenos podatkov ni neomejen, saj se po porabljeni količini 100 GB hitrost prenosa podatkov omeji na le 1 Mbps/256 kbps.

Tržnemu inšpektoratu smo predlagali, naj takšno oglaševanje prepove, saj so potrošniki v postopku sklenitve naročniškega razmerja preko Telemachove spletne strani zavedeni oziroma niso ustrezno seznanjeni z omejitvijo prenosne hitrosti po porabljeni količini 100 GB. Tržni inšpektorat je v inšpekcijskem postopku operaterju naložil odpravo nepravilnosti, kar naj bi Telemach tudi storil, čeprav po našem mnenju potrošniki še vedno niso ustrezno in dovolj jasno seznanjeni z omejitvijo prenosa hitrosti. V nadaljevanju pa je Tržni inšpektorat izdal tudi odločbo o prekršku, s katero je Telemachu naložil plačilo sicer najnižje mogoče globe zaradi zavajajoče poslovne prakse.

V zadnjih letih opažamo številne prakse telekomunikacijskih operaterjev, ki so po našem mnenju nepoštene in povzročajo škodo tako potrošnikom kot tistim operaterjem, ki se spornih praks ne poslužujejo. Tudi v prihodnje bomo zato pozorni na način oglaševanja operaterjev in njihovo delovanje ter bomo po potrebi podali ustrezne prijave na nadzorne organe.

Preberite: Odločba, ki so jo izdali pri Tržnem inšpektoratu

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA