Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Oglaševanje
Oglaševanje
20. julij 2020

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila Erofertil in odsvetuje nakup izdelka.

Zdravstveni inšpektorat RS je na podlagi prijave obravnaval oglaševanje in prodajo prehranskega dopolnila Erofertil po spletu.

Na spletni strani ni navedenih vseh obveznih informacij, hkrati pa so navedene zavajajoče navedbe ter izmišljene izpovedi strokovnjakov in ljudi, ki naj bi jim izdelek koristil (na spletnih straneh v drugih jezikih so navedene enake fotografije strokovnjakov in kupcev vendar je navedba njihovih imen različna).

Glede na to, da je ponudnik izdelka podjetje BERNADATTE LTD iz Paname, spletna stan registrirana na Bahamih, gostuje pa na strežniku v Braziliji, Zdravstveni inšpektorat RS inšpekcijskega nadzora ne more izvesti. 

Tudi sicer ima spletna stran tipične elemente, ki opozarjajo na zavajajoče oglaševanje, kot je zelo ugodna `akcijska´ cena, omejen čas ugodne ponudbe in omejene zaloge. Opozarjamo tudi, da se podatki ne posredujejo v varnem spletnem okolju.

Prodajalec oglašuje in trži izdelek tudi na spletnih straneh, ki se razlikujejo le po številki v začetku naslova kot na primer:

http://si2.erofertilnd.com/?TID=5ECF71F5005B7A36F20981AF&host=profitleadbit.com&c=si

http://si4.erofertilnd.com/?TID=5ECF71F5005B7A36F20981AF&host=profitleadbit.com&c=si

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA