Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

ZPS svetuje, potrošnik privarčuje

Prvi dobri mož je že izpraznil svojo vrečo, a dva še sledita. Kako doseči, da ne pridemo od veselega »ho, ho, ho veseli december je tu" v "Oh ne!"? Preprosto. Darila ustvarite sami. Kaj bo to, je odvisno od vaših spretnosti in časa, ki ga imate na razpolago.

Spodaj je nekaj idej:

1. Predpasnik

Iz ostankov blaga, strganih kavbojk lahko hitro ustvarite predpasnik za odrasle ali otroke.

2. Gumice za lase

Teh ni nikoli preveč. Poleg blaga stare srajce, bluze ipd. potrebujete le še elastiko. Enostavno jih je izdelati v različnih barvah, tako da boste pri izdelavi brez težav upoštevali stil obdarovanke.

3. Ovitek za prenosni računalnik

Zelo uporabno darilo, kjer lahko pokažete tudi svojo patchwork tehniko (krpanka), izdelava pa je nadvse preprosta.

4. Sladka ali slana presenečenja

Piškoti, piškoti, slastni in dišeči, spravljeni v steklen kozarec, v katerem je bila nekoč rdeča pesa. Bi se radi posebej izkazali – podarite domače testenine.

5. Vloženine

Imate doma vrt, viški pa so končali v shrambi? To je lepo in okusno darilo. Sicer pa lahko en zimski večer namenite izdelavi pomarančne marmelade ali mokre vegete.

Če nimate zadržkov, da podarite rabljene izdelke, pa pridite na POP UP izmenjevalnico okraskov in družabnih iger, ki jo organizira ZPS z Ekologi brez meja 9. 12. 2022 v ljubljanski IKEI.

Loading...

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več