Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

ZPS svetuje, potrošnik privarčuje

Tokratni drobižek je namenjen seniorjem, ki lahko pridobijo kartico, ki jim omogoča koriščenje brezplačnih storitev javnega prevoza po vsej Sloveniji, s tem zanimive izlete in preživljanje prostega časa na svežem zraku in obenem trajnosten življenjski slog.

Brezplačni prevozi z vlakom in avtobusom

Vsi, ki štejejo več kot 65 let, so upravičeni do kartice, s katero lahko javni prevoz po Sloveniji, pa tudi mestni prevoz v nekaterih mestih, med njimi sta tako Maribor kot Ljubljana, uporabljajo brezplačno. Ne samo za vsakodnevne opravke brez stresa zaradi gneče na cesti ali parkiranja, to boniteto velja izkoristiti tudi za spoznavanje naše države in mirno turistično pohajkovanje med mesti in znamenitostmi.

Za bolj brezskrbno potovanje se seveda lahko tudi odločite, da se s svojim avtomobilom (ali kolesom) pripeljete do bolj frekventne postaje in od tam nadaljujete z javnim prevozom. Največja gneča je vedno na glavnih cestah, v mestnih in turističnih središčih. Če se ji lahko brez stroška izognete, je to zagotovo pozitivna novica.

Letni prihranek: 140 evrov za en tedenski prevoz z mestnim avtobusom

Cena enosmerne vozovnice LPP je 1,3 evra - če se le enkrat tedensko peljete z mestnim avtobusom v prestolnici do želene destinacije in nazaj, lahko starejši od 65 let prihranite 140 evrov letno.

Za avanturiste, ki se odpravijo na izlete izven mesta in izkoristijo tudi železno cesto, so prihranki lahko zares veliki. Pa še odlično se boste imeli.

Loading...

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več