Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

ZPS svetuje, potrošnik privarčuje

Na ZPS želimo v težkih časih povišanih cen in strahu pred prihajajočo zimo vsem potrošnikom pomagati z našim znanjem in nasveti. Začenjamo kampanjo ZPS svetuje, potrošnik privarčuje, v okviru katere pripravljamo koristne informacije in napotke za večje in manjše prihranke. Za vse potrošnike brezplačno.

Vsak mesec bomo pokrili eno od področij, ki so po našem mnenju pomembna za vsa gospodinjstva v Sloveniji - od prehrane, do telekomunikacij in financ.

Kampanjo ZPS svetuje, potrošnik privarčuje začenjamo na področju prehrane, kjer vam podarjamo povzetke petih prehranskih testov, ki dokazujejo, da lahko z izbiro cenejših, a kakovostnih izdelkov veliko prihranimo. Le vedeti moramo, katere izbrati - to pa omogočajo naši primerjalni prehranski in drugi testi.

Ogledate si lahko povzetke rezultatov prehranskih testov z aktualnimi cenami, ki so dosegli najmanj oceno dobro in jih ZPS priporoča za nakup:

  • Dolgozrnati riž
  • Tunina v oljčnem olju
  • Maslo
  • Jajca proste reje
  • Navadni jogurt

Za več informacij si preberite celoten prispevek.

pravni nasveti potrosnikom v casu koranavirusa odgovor

Naj vam izdamo, da smo za štiri člansko družino izračunali letni prihranek v višini več kot 1400 evrov. Preverite, kako izbirati, da bodo na krožnikih kakovostni obroki, denarnica pa bolj polna.

Sredini drobižki

Vsako sredo boste na našem spletnem mestu našli tudi krajše nasvete, ki smo jih poimenovali Drobižki, ki vam brez velikega odrekanja pomagajo prihraniti pri nakupih hrane, poslovanju z banko, izbiri telekomunikacijskega paketa, ogrevanju...

Nasvete bomo objavljali tudi v reviji ZPStest, z vsakim od njih boste lahko nekaj prihranili, pogosto tudi več deset evrov. Spremljajte nas in privarčujte.

Potrebujemo tudi vašo pomoč

Zanimajo nas tudi vaše ideje in nasveti za varčevanje – zbirali jih bomo na spletu, svoje predloge boste lahko oddali vsak teden. Najboljše bomo tudi objavili.

Vašo pomoč bomo potrebovali tudi pri zbiranju informacij s terena.

Ste že slišali za skrčflacijo?

Gre za prakso proizvajalcev, ki zmanjšajo količino določenega izdelka, cena pa ostane enaka ali se celo poviša. Primer tovrstne prakse je vrečka čipsa, ki je bila prej sto gramska, zdaj pa je le še 80 gramska, a za enako ceno.

Prosimo vas, da nam pošljete podobne primere, če ste jih zasledili.

To lahko storite s pomočjo spletnega vprašalnika >>

O vseh pobudah v okviru kampanje ZPS svetuje, potrošnik privarčuje vas bomo sproti obveščali prek spleta in naših e-novic. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več