Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

29. marec 2017

Ste tudi v na spletu zasledili reklamo za (skoraj čudežne) izdelke Lux-factor? Se vam zdijo navedbe o učinkovitosti izdelkov pretirane? Tudi nam se zdi tako, zato smo na oglaševanje opozorili Zdravstveni inšpektorat, ki pri nas nadzira oglaševanje kozmetičnih izdelkov.

Zdravstveni inšpektorat je izdal odločbo s katero je bila odrejena prepoved omogočanja dostopnosti vseh treh izdelkov na trgu do predložitve zahtevanih dokazil in odprave ugotovljenih neskladnosti. Podjetje Lux-factor d.o.o. se je na to odločbo pritožilo.

Kljub množičnemu oglaševanju in znanim Slovenkam, ki prepričujejo potrošnike o učinkovitosti izdelkov Lux-factor, pa se je v postopku, ki ga je opravil Zdravstveni inšpektorat izkazalo, da se podjetje Lux-factor d.o.o vseskozi izogiba odgovornosti, zanika vlogo distributerja v prodajni verigi kozmetičnih izdelkov Lux-factor in trdi, da opravlja le vlogo `kurirja´.

Potrošnike opozarjamo tudi na dejstvo, da je lastnik domene spletne trgovine registriran na Sejšelih, kar lahko oteži uveljavljanje pravic, ki jim jih zagotavlja evropska zakonodaja pri nakupovanju po spletu.

Fotografija: lux-factor.com

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več