Znak ZPStest: naše priporočilo za dober nakup

Znak Zveze potrošnikov Slovenije sicer ni edini, a je tista izjema v poplavi znakov kakovosti, ki temelji na neodvisnem primerjalnem testiranju in ne na subjektivnih ocenah ali mnenjih.

Različne izdelke iste kategorije, na primer pralne stroje ali mleko, v laboratorijih testiramo po vnaprej določenih testnih programih, končni rezultat pa so ocene, navedene (tudi) na znaku ZPStest.

Znak ZPStest

Znak ZPStest

Izdelki, ki so prejeli znak ZPStest

Znak ZPStest smo oblikovali zato, da potrošniki dobijo celovito in objektivno informacijo o kakovosti izdelkov na potrošniških testih.

Za uporabo znaka ZPStest lahko zaprosi proizvajalec, uvoznik/distributer oziroma prodajalec izdelka potem, ko od ZPS dobi informacijo o tem, da je bil določen izdelek testiran in kakšno oceno je prejel na testu.

Skozi več kot desetletje je znak ZPStest postal naše priporočilo za dober nakup in vodilo pri izbiri izdelkov.

Znak ZPStest imajo lahko le tisti izdelki, ki so bili testirani na neodvisnem primerjalnem testu potrošniških organizacij in so dosegli oceno dobro ali zelo dobro.

Informacija o doseženem rezultatu na testu je vidno zapisana na znaku, a že sam znak ZPStest na izdelku je dokaz, da je izdelku na primerjalnem testu uspelo dokazati visoko raven kakovosti.

Znak ZPStest je edini, ki kot merilo uporablja rezultate neodvisnih primerjalnih testiranj potrošniških organizacij. Pri tem je zlasti pomembno, da ponudniki izdelkov nimajo nobenega vpliva na to, kateri izdelki bodo na testu, prav tako testiranje nikoli ni opravljeno na podlagi želja ponudnikov ali celo njihovega naročila.

Za znakom ZPStest stojijo objektivni, merljivi in ponovljivi rezultati preizkusov v laboratoriju, nikakor pa ne osebna mnenja, preference ali ankete.

Podjetja, ki svoje izdelke označijo z znakom ZPStest, ga lahko uporabijo na embalaži, prodajnih mestih, spletu in v vseh oblikah oglasnih sporočil. Podoba znaka ZPStest je vedno enaka, prilagojene so le informacije o testiranem izdelku.

Na ZPS posebno pozornost namenjamo objektivnosti in enakopravni obravnavi vseh ponudnikov. V času izvajanja testa proizvajalci in ponudniki izdelkov zanj ne vedo, rezultate sočasno pošljemo v vednost vsem proizvajalcem in prodajalcem, katerih izdelki so na testu dosegli dovolj dober rezultat, da jih lahko označijo z znakom ZPStest.

Znak lahko začnejo uporabljati takoj po objavi v reviji ZPStest, ki je edina revija v Sloveniji brez oglasov – s tem še dodatno ohranjamo svojo neodvisnost in preprečujemo kakršen koli vpliv ponudnikov.

Informacije za podjetja

Izdelke lahko z znakom ZPStest opremijo proizvajalci, distributerji ali prodajalci ocenjenih izdelkov, vendar le pod strogo določenimi pogoji, ki smo jih za uporabo znaka ZPStest pripravili v ZPS, da bi zagotovili objektivnost informacij.

Kako poteka postopek pridobitve znaka ZPStest?

Objava testa

Podpis pogodbe

Objava primerjalnega testa - izdelki z oceno dobro ali zelo dobro lahko pridobijo znak ZPStest.

Dogovor za uporabo znaka ZPStest, potrditev naziva izdelka in trajanja uporabe znaka, podpis pogodbe.

Prejem znaka

Promocija znaka

Prejem treh verzij znaka ZPStest, ki se lahko uporabljajo v skladu s pogoji in pravili uporabe znaka ZPStest.

Uporaba znaka ZPStest na vseh oglaševalskih kanalih, sporočilih za javnost, na spletu, revijah, tv, radiu ...

Cenik

  • letna uporaba znaka ZPStest: 2200 €
  • polletna uporaba znaka ZPStest: 1320 €

Podaljšanje uporabe (20% popusta):

  • letno podaljšanje: 1760 €
  • polletno podaljšanje: 1050 €

Cene ne vključujejo DDV.

Dokumenti

Pogodba o uporabi znaka ZPStest (MS Word)

Pravila uporabe znaka ZPStest

Navodila za rabo znaka ZPStest

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju