Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Računalnik

Dva meseca dela in izobraževanja na daljavo sta pokazala, da je tiskalnik še vedno pomemben dodatek domačemu računalniku. V dneh, ko smo ostali doma, je skokovito poskočila tudi prodaja novih naprav. Razvoj tehnologije tiska se je že davno ustavil in kakovost izpisa je pri veliki večini naprav na podobno visoki ravni, zato bi nas morala zanimati predvsem cena naprave in strošek izpisa.

V slovenskih trgovinah ponudba testiranih tiskalnikov ni pretirano bogata. Od 230 modelov, ki smo jih evropske potrošniške organizacije preizkusile v laboratoriju, smo jih na našem trgu našli le 29. Pereča težava je tudi razdrobljenost modelov po trgih držav članic Evropske unije. Enaki ali zelo podobni modeli imajo v različnih državah različne oznake, vendar je (skoraj) nemogoče ugotoviti, v katerih primerih gre za enake naprave. Nekateri izdelovalci nudijo celo vrsto naprav z nekoliko drugačnimi oznakami, ki včasih označujejo manjše razlike brez vpliva na končno oceno naprave, drugič pa velike razlike s pomembnim vplivom.

Na voljo so rezultati za 230 tiskalnikov, 29 jih je na voljo v Sloveniji. Preverite!

Vse izdelke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti.

Skupna testna ocena (100%) je sestavljena iz naslednjih preizkusov:

  • Delovanje naprave (80%): tiskanje, optično branje, kopiranje
  • Ekologija (5%)
  • Omrežne zmožnosti (5%)
  • Zanesljivost (10%)

Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.

Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več