Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Računalnik
Računalnik
06. julij 2022

Prenosni računalniki so po letih stagnacije prodajnih številk doživeli razcvet med pandemijo in se znova utrdili kot nenadomestljive naprave tudi v časih, ko nas ne preganja kakšen virus in z njim spodbujeni ukrepi. Toda izbira pravega je še zahtevnejša kot prej. Tako v tujini, kjer je mogoče kupiti katerega koli iz ponudbe, kot na slovenskem trgu, kjer je ponudba omejena.

Že samo pogled na najvišje uvrščene modele na naši lestvici pokaže raznolikost in pestrost, tudi nepreglednost ponudbe, kakršne pred pandemijo nismo bili navajeni.


Vse prenosne računalnike kupimo v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkušamo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Izračun skupne ocene: 
Zmogljivost: 30%
Zaslon in zvočniki: 25%
Uporaba: 25%
Avtonomija 10%
Lastnosti: 5%
Prenosljivost: 5%
Skupna ocena: 100%Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

5,10 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več