Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Računalnik

Tudi po vnovičnem "odprtju" in vračanju zaposlenih v pisarne marsikatero podjetje razmišlja ali že uvaja stalno možnost delnega dela od doma. To verjetno poteka za prenosnim računalnikom. Te naprave so se med epidemijo izkazale kot nepogrešljive tudi za druga opravila.

Ponudba je zares pestra, vendar na žalost ne v slovenskih trgovinah, saj proizvajalci in njihovi uvozniki pri nas mnogih modelov ne ponujajo, nekatere znamke, ki so v tujini pri nekaterih skupinah kupcev precej priljubljene, so v Sloveniji slabo zastopane ali sploh niso prisotne.


Vse prenosne računalnike kupimo v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkušamo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Izračun skupne ocene: 
Zmogljivost: 30%
Zaslon in zvočniki: 25%
Uporaba: 25%
Avtonomija 10%
Lastnosti: 5%
Prenosljivost: 5%
Skupna ocena: 100%Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več