Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
24. julij 2018

Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom zaradi zavajajoče predstavitve odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Neofossen.

Izdelek potrošnikom ponujajo po elektronski pošti. Spletna stran na kateri oglašujejo izdelek ima veliko elementov zaradi katerih lahko sklepamo, da gre za zavajajoče oglaševanje: izjave zdravnika (ki ga ni možno identifcirati, ali gre za resnično osebo), izjave "zadovoljnih strank", veliki popusti in le še nekaj izdelkov po ugodni ceni na zalogi.

Ponudnika izdelka, pri katerem bi Zdravstveni inšpektorat RS lahko izvedel postopek inšpekcijskega nadzora, ni možno identificirati.

Pri tovrstnih načinih ponudbe prehranskih dopolnil obstaja utemeljen sum, da zahteva živilske zakonodaje glede sledljivosti izdelka ni izpolnjena. Sledljivost pa je eden od elementov zagotavljanja varnosti živil.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA