Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
29. november 2021

Storitve takojšnjega sporočanja so skoraj v celoti izrinile legendarna kratka (SMS) sporočila, zato prek njih večinoma dobivamo le še reklamna sporočila in sporočila o prispetju paketa. Za takojšnje sporočanje oziroma za klepetanje s prijatelji, sodelavci in družino pa raje uporabimo aplikacije, ki nudijo več, so udobnejše, varnejše in (vsaj nekatere) bolje ščitijo zasebnost.


Aplikacije smo ločeno preizkusili in ocenili na sistemu Android in iOS. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Izračun skupne ocene

  • Preprostost uporabe: 20%
  • Privzete varnostne nastavitve: 40%
  • Kakovost zvočnega klica: 20%
  • Kakovost videoklica: 10%
  • Uporabnost storitve na računalniku (brskalnik ali namizna aplikacija): 10%
  • Skupna ocena: 100%Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več