Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Nov televizor prikazuje opazno boljšo sliko kot na primer pet let star model, če jo primerjamo z deset let starim, je razlika še toliko bolj opazna. Toda pri zvoku je lahko celo nasprotno.

Proizvajalci težijo k čim tanjšim televizorjem, ki ne omogočajo več vgradnje kakovostnih zvočnikov, zato je dokup zunanjih skoraj nujna naložba. Že nekaj let prednjačijo zvočne letve, ki zdaj nadomeščajo tudi že postavitve zvočniških sistemov s sedmimi in več ločenimi zvočniki.

Brez dobrega zvoka tudi slika ne zaživi v polnem sijaju

Zvok je v mnogo primerih pravzaprav še pomembnejši od slike. Kadar »ne štima«, so pritožbe zelo glasne in množične, spomnimo se le televizijske serije Jezero pred dobrim letom. Zvočnikom moramo zato nameniti primerno pozornost, saj morda prav v njih tiči glavnina krivde, ki jo poskušamo zvaliti na ustvarjalce ali izdajatelje vsebin, pri katerih »se slabo sliši«, hrešči, šumi ali se pojavljajo kakšne druge nevšečnosti, povezane z zvokom. Zelo verjetno bo zunanji, kakovostnejši zvočni sistem odpravil večino teh pomanjkljivosti.

Vse modele zvočnih letev smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena (100%) je sestavljena iz:

  • Kakovost zvoka 75 %
  • Enostavnost uporabe 15 %
  • Poraba energije 5 %
  • Večstranskost 2,5 %
  • Večpredstavnostna vsebina 2,5 %Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA