Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pametni telefoni izgubljajo priključek za (žične) slušalke, zato postajajo brezžični modeli vse bolj priljubljeni med sodobnimi uporabniki. Posledično jih je čedalje več, razlike med njimi so majhne, zato je kar težko izbrati pravšnje. Kaj kupiti? Odgovor ni tako preprost, kot bi morda mislili. Ko se spogledujete z nakupom novih slušalk, si morate zastaviti kar nekaj vprašanj. Zakaj jih boste uporabljali? Koliko časa? Kako pomembna vam je kakovost zvoka? Koliko ste pripravljeni odšteti zanje? Najprej pa se morate odločiti za obliko. Od nje je marsikaj odvisno, izbirate pa lahko med slušalkami za v uho, slušalkami za na uho in slušalkami, ki uho objamejo.

Na vrhu dražje slušalke, kar 5 jih je dobilo skupno oceno zelo dobro. A na testu so se dobro odrezale tudi slušalke za 47 €. Preverite! V primerjalniku so na voljo rezultati za 210 slušalk, 35 jih lahko kupite v Sloveniji.

Vse slušalke smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna testna ocena je sestavljena iz naslednjih ocen:

Kakovost zvoka: 60 % ocene
Izboljšave zvoka: 15 % ocene
Udobje in trpežnost: 15 % ocene
Lastnosti: 10 % ocene
Avtonomija (baterijski modeli): 0 % ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več