Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kako testiramo

Revija ZPStest

Neodvisne informacije za sodobnega potrošnika

Kako testiramo
10. september 2017

Kako je je urejeno označevanje izdelkov, pogodbe, pravila in navodila za uporabo znaka ZPStest.

Znak ZPStest je lahko uporabljen na izdelku, njegovi embalaži, na prodajnem mestu ali pa je sestavni del objav, ki so povezane z izdelkom. Podoba in vsebina znaka ZPStest morata biti enotna ne glede na to, kje je uporabljen. Delna objava podatkov iz znaka ZPStest ni dovoljena, saj tako potrošnik ne dobi popolne slike o rezultatih testa in uvrstitvi preizkušenega izdelka.

Izdelke lahko z znakom ZPStest opremijo proizvajalci, distributerji ali prodajalci ocenjenih izdelkov, vendar le pod strogo določenimi pogoji, ki smo jih za uporabo znaka ZPStest pripravili v ZPS, da bi zagotovili objektivnost informacij.

Stroški administracije, razvoja in priprave znaka ZPStest, postavitve in nadzora njegove uporabe so 2000 evrov (DDV ni vključen) za enoletno uporabo, oziroma 1200 evrov (DDV ni vključen) za polletno uporabo - ta možnost je primerna za sezonske in visokotehnološke izdelke s kratkim prodajnim ciklom.

Pogodba o uporabi znaka ZPStest

Pravila uporabe znaka ZPStest

Navodila za rabo znaka ZPStest

 Znak kakovosti Zveza potrošnikov Slovenije podeljuje od leta 2009. Junija 2015 smo prenovili podobo znaka, ga preimenovali iz VIP Test v ZPStest in izboljšali predstavitev rezultatov na znaku.

Oglejte si: Brošura Znak VIP test

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA