ZPS sodeluje v projektu BEATLES

23. avgust 2022

ZPS sodeluje v projektu BEATLES

Julija 2022 se je v okviru programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa (Horizon Europe) začel nov projekt BEATLES. Projekt BEATLES bo trajal 48 mesecev in si bo prizadeval k spremembi načina delovanja agroživilskih sistemov.

Cilj projekta je zagotoviti nabor strategij za premik k podnebno pametnemu kmetijstvu, ki temelji na ocenah okoljske, družbene in ekonomske trajnosti.

Partnerji v okviru konzorcija projekta si bomo prizadevali k čim hitrejšemu vedenjskemu premiku k podnebno pametnemu kmetijstvu in k tehnologijam pametnega kmetovanja, ki bo v celoti usklajen z ambicijami strategije Od vil do vilice, strategije za biotsko raznovrstnost ter novo skupno kmetijsko politiko na regionalni ravni in ravni EU.

V okviru projekta bomo v različnih regijah (zahodna, vzhodna, južna in severna Evropa) proučevali pet glavnih prehranskih sistemov v Evropi (žita, mlečni izdelki, koščičasto sadje, živina, zelenjava), z namenom upoštevanja raznolikosti agroživilskih sistemov in razmer v EU.

Konzorcij BEATLES sestavlja 18 partnerjev iz 10 evropskih držav (Belgija, Danska, Nemčija, Grčija, Litva, Nizozemska, Slovenija, Španija, Švedska in Združeno kraljestvo).

Člani konzorcija smo: Agricultural University of Athens, Wageningen University & Research, University of Copenhagen, AEIDL, SEI – Stockholm Environmental Institute, National Technical University of Athens, Q-Plan International Advisors PC, Naturland, INTIA, Delphy BV, AgriFood Lithuania DIH , FBCD, ZPS, Trajnostne inovacije, ART21, Agro Digital Solutions in KPAD Ltd.

Na ZPS bomo redno komunicirali rezultate projekta na družbenih omrežjih ZPS in na naši spletni strani.

Vabljeni pa ste, da sledite tudi objavam na uradnih profilih projekta na družbenih omrežjih: Twitter, Facebook in LinkedIN.

Beatles-logo-web

 

ZPS sodeluje v projektu BEATLES

Projekt BEATLES: za premik k podnebno pametnemu kmetijstvu
21. december 2022

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 4 x 16,50 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Na voljo vam je vsak dan. Svetujejo izkušeni pravni strokovnjaki.

Za člane: 01 432 00 89 Za nečlane: 090 50 90

Svetovanje o pravicah pacientov za občane Mestne občine Ljubljana: 01 474 06 10

Več o svetovanju