Živeti pametno: trajnostna potrošnja in potrošniški labirinti

4. marec 2024

Živeti pametno: trajnostna potrošnja in potrošniški labirinti

V okviru projekta, ki nosi podnaslov izzivi za kakovosten & trajnosten slog življenja ter premagovanje ovir v potrošniških labirintih, objavljamo različne vsebine, ki so posvečene trajnostnemu življenjskemu slogu, pa tudi uveljavljanju pravic potrošnikov. Vsebine sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Hiter gospodarski in tehnološki razvoj prinaša naraščanje ponudbe raznovrstnega, včasih med seboj težko primerljivega blaga in storitev na trgu. Vsakdanje življenje potrošnikov postaja bolj zapleteno, vsakodnevno se soočajo tudi z zahtevami, da svoje življenje usmerijo v trajnostno potrošnjo in uporabo izdelkov, prehrane, storitev. Poleg tega se soočajo z izzivi uveljavljanja svojih pravic.

Cilj projekta je z vsebinami prispevati k opolnomočenju potrošnikov, da se bodo suvereno soočali s težavami, na katere naletijo pri nakupih storitev in izdelkov.

V okviru projekta pripravljamo krajše prispevke in daljše tematske članke, da na preprost način predstavimo teme o trajnostni potrošnji, mobilnosti, uporabi izdelkov, trajnostnem prehranjevanju, energiji. Z vidika trajnostne potrošnje poudarjamo tudi načine oziroma vzorce obnašanaj v gospodinjstvu, ki prispevajo k bolj odgovornemu odnosu do okolja – to pa vodi do manj odpadkov, manj embalaže, nižej porabe energije itd.

Živeti pametno: trajnostna potrošnja in potrošniški labirinti

Kapsulna garderoba: kako jo ohranjati in ob tem zapraviti manj za oblačila?

7. marec 2024

Kot bi vam povedale vse modne strokovnjakinje, ki sledijo principu kapsulne garderobe, so njeni osnovni kosi: jeans, suknjič, puli, srajce, majice, plašč, trenč ... v osnovnih barvah, beli, bež, črni, temno modri. Manj je, kot smo že pisali, več....

Kdaj zastarajo že plačani mesečni računi?

4. marec 2024

Potrošnico je zanimalo, koliko časa je dobro hraniti račune poravnanih stroškov mesečnih obveznosti npr. elektrike, interneta, stroškov upravnika, energetike itd.

Garancija za izdelke, kupljene v drugih državah v EU

16. februar 2024

Pri odločitvi, ali kupiti gospodinjski aparat, računalnik ali drug tehnični izdelek čez mejo, potrošnike velikokrat odvrne od nakupa bojazen, kaj bo, če se bo aparat pokvaril. Bo treba v primeru okvare oditi na pooblaščeni servis v tujino ali bo m...

Garancijsko popravilo: serviser je zaračunal testiranje izdelka

9. januar 2024

Med pogostimi težavami, s katerimi se potrošniki obračajo na Zvezo potrošnikov, so takšne, ko kupljeni izdelek preneha delovati znotraj garancijskega roka in morebitno zaračunavanje stroškov popravila ali menjave. Spodaj objavljamo vprašanje potro...

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju