Sodelovanje z Banko Slovenije

24. marec 2022

Sodelovanje z Banko Slovenije

Banka Slovenije že vrsto let ZPS namenja donacijo, ki je podpora pri aktivnostih informiranja in izobraževanja potrošnikov s sofinanciranjem stroškov strokovnega in raziskovalnega dela. Sodelovanje na podlagi donacije, pa tudi na podlagi izmenjave podatkov, je osnova za pripravo prispevkov in urejanja vsebin o bančnih storitvah v reviji ZPStest ter za zbiranje, analiziranje in ažuriranje podatkov o bančni ponudbi na spletnem mestu ZPS.

V okviru sodelovanja z Banko Slovenije v reviji ZPStest objavljamo posebno prilogo Osebne finance. Tudi na spletni strani objavljamo vsebine s področja osebnih financ, med katerimi so pregledi trga, analize relevantnih produktov ter različni izobraževalni in ostali aktualni prispevki.

Vse članke iz priloge Osebne finance, ki jih objavimo v reviji ZPStest, objavimo tudi na našem spletnem mestu ZPS, kjer so vsem obiskovalcem brezplačno dostopni.

Donacija Banke Slovenije nam pomaga tudi pri vzdrževanju finančnih kalkulatorjev in primerjalnikov, ki so ena najbolj obiskanih vsebin na spletnem mestu ZPS. Z Banko Slovenije sodelujemo tudi pri pridobivanju podatkov, ki so objavljeni v primerjalnikih. Za primerjalnik stroškov poslovanja z osebnim računom, nam na primer podatke v celoti zagotavlja Banka Slovenije.

 

Sodelovanje z Banko Slovenije

Banka Slovenije opozarja na previdnost pri ravnanju s kvalificiranimi potrdili za elektronski podpis

31. avgust 2023

Zaznali so neustrezne prakse ene izmed kreditnih institucij, zato svetujejo previdno upravljanje z digitalnimi potrdili za elektronski podpis.

Zavarovanje hiše, stanovanja in opreme pred vlomom in ropom

6. julij 2023

Pred vami so koristne informacije v zvezi s škodo, ki jo vlomilci in roparji običajno povzročijo na stanovanjski hiši oziroma stanovanju in stanovanjski opremi ter osebnih predmetih. Podajamo pa tudi nekaj nasvetov, kako zavarovati vaše premoženje...

5 vprašanj o osnovnem plačilnem računu

31. maj 2023

Sedem let je minilo, odkar smo v Sloveniji dobili osnovni plačilni račun. Določa ga zakon, poskrbel pa naj bi za finančno vključenost ranljivih skupin potrošnikov oziroma za to, da nihče ne bi ostal brez bančnega računa. Odgovarjamo na najpogostej...

Plačilne kartice za različne namene

4. maj 2023

Ali veste, koliko vas stane uporaba plačilnih kartic in katere uporabiti za različne potrebe? Preverite, kaj ponujajo banke pri nas, kakšni so stroški in kako poskrbeti za čim večjo varnost, predvsem pri plačevanju na spletu.

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 4 x 16,50 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Na voljo vam je vsak dan. Svetujejo izkušeni pravni strokovnjaki.

Za člane: 01 432 00 89 Za nečlane: 090 50 90

Svetovanje o pravicah pacientov (financira Mestna občina Ljubljana): 01 474 06 10

Več o svetovanju