Sodelovanje z Banko Slovenije

24. marec 2022

Sodelovanje z Banko Slovenije

Banka Slovenije že vrsto let ZPS namenja donacijo, ki je podpora pri aktivnostih informiranja in izobraževanja potrošnikov s sofinanciranjem stroškov strokovnega in raziskovalnega dela. Sodelovanje na podlagi donacije, pa tudi na podlagi izmenjave podatkov, je osnova za pripravo prispevkov in urejanja vsebin o bančnih storitvah v reviji ZPStest ter za zbiranje, analiziranje in ažuriranje podatkov o bančni ponudbi na spletnem mestu ZPS.

V okviru sodelovanja z Banko Slovenije v reviji ZPStest objavljamo posebno prilogo Osebne finance. Tudi na spletni strani objavljamo vsebine s področja osebnih financ, med katerimi so pregledi trga, analize relevantnih produktov ter različni izobraževalni in ostali aktualni prispevki.

Vse članke iz priloge Osebne finance, ki jih objavimo v reviji ZPStest, objavimo tudi na našem spletnem mestu ZPS, kjer so vsem obiskovalcem brezplačno dostopni.

Donacija Banke Slovenije nam pomaga tudi pri vzdrževanju finančnih kalkulatorjev in primerjalnikov, ki so ena najbolj obiskanih vsebin na spletnem mestu ZPS. Z Banko Slovenije sodelujemo tudi pri pridobivanju podatkov, ki so objavljeni v primerjalnikih. Za primerjalnik stroškov poslovanja z osebnim računom, nam na primer podatke v celoti zagotavlja Banka Slovenije.

 

Sodelovanje z Banko Slovenije

Kako dolžina kredita vpliva na znesek obresti?

22. april 2024

Doba odplačevanja posojila je ključen dejavnik, ki pomembno vpliva na skupne stroške posojila, predvsem pa na obresti, ki jih bo posojilojemalcu potrebno plačati skozi celotno trajanje posojila. Medtem ko izposojanje na daljše obdobje razprši dolg...

Gotovinski kredit – preverite tudi druge stroške, ne le obrestnih mer

8. april 2024

Posodobili smo primerjalnik potrošniških kreditov, kjer zbiramo podatke o dveh modelnih gotovinskih kreditih. Preverite ponudbo bank in hranilnic ter preverite, na katere stroške morate biti pozorni pred sklenitvijo pogodbe.

Koliko kredita lahko dobim pri banki kot prejemnik socialne podpore?

8. april 2024

Na nas se je obrnil potrošnik, ki ga je zanimalo, kolikšen znesek kredita lahko dobi kot prejemnik socialne pomoči v višini okoli 400 evrov mesečno. Je to sploh mogoče?

Osnovni plačilni račun - pravica vsakega potrošnika

4. april 2024

Osnovni plačilni račun ni le bančni račun, temveč posebna kategorija, ki ima pomembno poslanstvo: omogočiti vsakemu potrošniku dostop do osnovnih plačilnih storitev, ne glede na njegov finančni položaj ali socialni status. Kot ključen element fina...

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju