ZPS sodeluje v projektu WATSON

4. avgust 2023

Marca 2023 smo pričeli z izvajanjem novega triletnega projekta WATSON, ki pod vodstvom Univerze v Dublinu (UCD) združuje 44 partnerjev iz 19 držav. Projekt poteka v okviru evropskega programa za raziskave in inovacije Obzorje Evropa (Horizon Europ...

Izzivi in smernice za trajnostni življenjski slog sodobnega potrošnika

21. marec 2023

V okviru projekta objavljamo različne vsebine, ki so posvečene trajnostnemu življenjskemu slogu sodobnega potrošnika. Vsebine sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Projekt Do.IT: Srček varovalnega živila kmalu tudi v aplikaciji VešKajJeš

5. januar 2023

Neuravnotežena prehrana je med najpomembnejšimi dejavniki tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja. A izziv je v pestrem izboru izbrati zdravju koristnejša živila, saj podjetja najbolj agresivno promovirajo predvsem tista z manj ugodno hranilno...

Pomoč uporabnikom zdravstvenih storitev pri uveljavljanju pravic pacientov

23. december 2022

V okviru projekta, ki ga na ZPS izvajamo že vrsto let, vsi občani Mestne občine Ljubljana lahko vsak delovni dan med 9.00 in 14.00 uro pokličejo na posebno telefonsko številko, namenjeno svetovanju o pravicah pacientov.

Moja izbira = Veš, kaj ješ izbira

26. november 2022

Projekt za izboljšanje prehranske ustreznosti ponudbe v prodajnih avtomatih v zdravstvenih in socialno varstvenih ustanovah.

ZPS sodeluje v projektu BEATLES

23. avgust 2022

Julija 2022 se je v okviru programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa (Horizon Europe) začel nov projekt BEATLES. Projekt BEATLES bo trajal 48 mesecev in si bo prizadeval k spremembi načina delovanja agroživilskih sistemov.

Sodelovanje z Banko Slovenije

24. marec 2022

Banka Slovenije že vrsto let ZPS namenja donacijo, ki je podpora pri aktivnostih informiranja in izobraževanja potrošnikov s sofinanciranjem stroškov strokovnega in raziskovalnega dela. Sodelovanje na podlagi donacije, pa tudi na podlagi izmenjave...

Projekt CLEAR-X: partner potrošnikom pri zelenem prehodu in prihrankih na računih za energijo

19. november 2021

Zveza potrošnikov Slovenije je oktobra 2021 začela izvajati evropski projekt CLEAR-X, ki bo tudi slovenskim potrošnikom pomagal pri dostopu do tehnologij, ki izkoriščajo obnovljive vire energije (OVE), in znižanju računa za energijo.

Potrošnikov Zoom

22. april 2021

Mednarodnemu institutu za potrošniške raziskave (MIPOR) je vlada Republike Slovenije podelila koncesijo za opravljanje javne službe izvajanja primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev na podlagi javnega razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in...

ZPS sodeluje v inovacijskem razvojnem projektu iFLEX

20. april 2021

Cilj projekta iFLEX je razviti in v praksi preveriti digitalni pametni sistem (asistenta) za prilagajanje odjema električne energije po meri sodobnega potrošnika.

Vem več - vir koristnih informacij o potrošniških kreditih in pravicah potrošnikov

9. april 2021

Zvezi potrošnikov Slovenije je vlada Republike Slovenije podelila koncesijo za opravljanje javne službe obveščanja in izobraževanja potrošnikov na podlagi javnega razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki sofinancira izvajanje j...

Veš, kaj ješ?

4. februar 2019

Program za dvig zavesti potrošnikov o označevanju sestavin na embalažah živil in pijač ter za izboljšanje prehranjevalnih navad potrošnikov.

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 4 x 16,50 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Na voljo vam je vsak dan. Svetujejo izkušeni pravni strokovnjaki.

Za člane: 01 432 00 89 Za nečlane: 090 50 90

Svetovanje o pravicah pacientov (financira Mestna občina Ljubljana): 01 474 06 10

Več o svetovanju