Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
07. julij 2021

Preverite vsebino sedme, dvojne številke revije ZPStest v letu 2021. Člani ZPS revijo vsak mesec prejmejo v svoj nabiralnik ali jo prebirajo preko spleta oziroma mobilne aplikacije - odvisno od izbranega članskega paketa. Če želite kupiti samo ta izvod, ga lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih ali pa ga naročite prek spleta.

Kaj vse vas čaka v novi številki revije?

Test 16 vaniljevih sladoledov, ki so najbolj številčno zastopani v trgovskih zamrzovalnikih. Znova se je potrdilo, da cena ni merilo kakovosti in da najdražji sladoled ni najbolj kakovosten. Ker si ledeno osvežitev lahko pripravite tudi doma, smo testirali tudi aparate za pripravo sladoleda.

Da bo pijača na plaži ohlajena, smo se lotili testiranja hladilnih torb z električnim priključkom z okrog 30 litri prostornine. Prvi izziv je bil že zlaganje pijače in hrane v hladilno torbo, potem smo čakali, kako hitro in koliko se torba ohladi ... nazadnje pa smo torbo, ki je zaradi svoje strukture trda, vrgli na tla. In kaj se je zgodilo? Tu je tudi test hladilnih vložkov oziroma pingvinov.

Kot vsako poletje, nas je tudi tokrat zanimalo, kateri kozmetični izdelki vas bodo učinkovito varovali pred soncem. Zato smo se posvetili testiranju zaščitnih sredstev tako v klasični obliki kot v pršilu. Dobra novica: izbirate lahko med odličnimi izdelki za malo denarja! Kaj pa če vas sonce vseeno opeče? Potem je tu test izdelkov za po sončenju, saj ti vlažijo in pomirjajo kožo. Vas zanima, kako je z alergeni v teh izdelkih?

Imate poleti še posebej radi, da vam veter piha v lase? Se radi vozite z električnimi skiroji? Pa se v Sloveniji sploh lahko vozite z njimi? Kakšna je ureditev je v drugih državah, kamor odhajate na dopust? In kaj si poveznete na glavo, če vozite kolo ali skiro? Vse čelade ščitijo, a katere ščitijo bolje? Preverite v testu kolesarskih čelad.

Počitnikujete doma? Boste gledali olimpijske igre? Testirali smo pametne televizorje in preverili novosti leta 2021: uvedba tehnologije mini led, daljinski upravljalniki s polnilno baterijo, več vgrajenih zvočnikov in umetna inteligenca.

Testirali smo še:

 • Kombinirane hladilnike;
 • lonce na pritisk – da se vaša juha hitro skuha;
 • prenosne klimatske naprave.

Dobro je tudi vedeti ...

 • ... da vsi ne rabimo pre-pametnega telefona;
 • ... kako otroke naučiti zmerne uporabe pametnih naprav;
 • ... kaj draži vaš račun za elektriko;
 • ... kako plačevati na dopustu;
 • ... katera vsebina vam najbolj "žre" podatke na dopustu;
 • ... kako načrtovati posojilo, da dolg ne bo prevelik;
 • ... da so starejši pogosto "žrtve" akviziterjev;
 • ... če so jagodni jogurti dejansko jogurti, ali so sladica;
 • ... če je polnjenje električnih avtomobilov lahko nočna mora;
 • ... kdaj se lahko na vašem krožniku znajdejo slastne žuželke;
 • ... zakaj je dobro poznati idealne velikosti obrokov;
 • ... kako zakleniti kolo.

Vse to vas čaka v novi številki revije ZPStest!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Revijo lahko naročite tudi prek spleta.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA