Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
04. maj 2021

Preverite vsebino šeste številke revije ZPStest v letu 2021. Člani ZPS revijo vsak mesec prejmejo v svoj nabiralnik ali jo prebirajo preko spleta oziroma mobilne aplikacije - odvisno od izbranega članskega paketa. Če želite kupiti samo ta izvod, ga lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih ali pa ga naročite prek spleta.

Polvisoki pohodniški čevlji so primerna izbira za ne preveč zahtevne poti. Mi smo 14 modelov preizkusili v laboratoriju in med številnimi pohodi po razgibanem terenu. Pred izbiro novih čevljev preverite rezultate našega testa.

Za pohode v naravi pa ne potrebujemo le dobrih čevljev, ampak tudi dober nahrbtnik. Na testu smo preizkusili pohodniške nahrbtnike s prostornino do 30 litrov. Skoraj polovica se jih je uvrstila v najvišji kakovostni razred, preostali so dobili oceno dobro.

Tudi sezona žara je že v polnem zamahu. Pri izbiri oglja svetujemo pazljivost, saj so rezultati testa še slabši kot lani. Od 11 vzorcev oglja za žar, ki smo jih kupili in poslali v laboratorij, zahteve standarda EN 1860-2 izpolnjuje le eden. Zbrali smo tudi nekaj koristnih nasvetov, kako izbrati med pestro ponudno različnih žarov, koliko je treba odšteti za dober izdelek ter kako žar preprosto in učinkovito očistiti.

Objavljamo ugotovitve raziskave o prisotnosti kemikalij v maskarah, ki so jo izvedli sodelavci danske potrošniške organizacije. Pregled trga je pokazal, da lahko izberemo zdravju in okolju prijaznejše izdelke.

Pod drobnogled pa smo tokrat vzeli zavarovanje pametnega telefona ob nakupu na spletu. Preverili smo, kakšne možnosti za sklenitev zavarovanja, podaljšanje garancije ali dodatna jamstva ponujajo slovenski spletni trgovci in telekomunikacijski operaterji. Ugotovili smo, da informacije niso vedno predstavljene na pregleden in razumljiv način.

Vse to in še več vas čaka v junijski revije ZPStest!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Revijo lahko naročite tudi prek spleta.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več