Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
04. maj 2021

Preverite vsebino pete številke revije ZPStest v letu 2021. Člani ZPS revijo vsak mesec prejmejo v svoj nabiralnik ali jo prebirajo preko spleta oziroma mobilne aplikacije - odvisno od izbranega članskega paketa. Če želite kupiti samo ta izvod, ga lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih ali pa ga naročite prek spleta.

Marsikdo je že razmišljal o nakupu električnega avtomobila, a se dober namen kaj hitro ustavi pri ceni. V analizi, ki smo jo izvedli v sodelovanju z Evropsko potrošniško organizacijo BEUC, smo ugotovili, da je, kljub višji začetni ceni, srednje velik električni avtomobil, kupljen danes, v celotni življenjski dobi (16 let) že cenejši od drugih pogonskih sistemov. Preverite podrobnejše rezultate analize, morda vas spodbudijo k bolj trajnostni izbiri vozila.

Vse bolj priljubljena oblika (trajnostne) mobilnosti je tudi kolesarjenje, marsikdo kolo rad vzame s seboj na izlet ali letni dopust. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri izbiri in nakupu ustreznega prtljažnika ter njegovi varni uporabi.

Da bo varno tudi kolesarjenje, ne pozabite na ustrezne luči, saj jih večina koles, ki so na voljo v trgovinah, nima nameščenih. Nekaj sprednjih in zadnjih luči so naši nemški kolegi preverili na testu, ki je potrdil, da so za mestno vožnjo vse preizkušene luči dovolj dobre.

V tokratnem prehranskem testu smo preverili 23 kakavovih kosmičev, ki si jih za zajtrk radi zaželijo otroci. Pripravljene mešanice kosmičev vsebujejo nekaj beljakovin, nekatere so lahko tudi dober vir prehranske vlaknine, a večina vsebuje tudi veliko nepotrebnih dodatkov in mnogo preveč sladkorja.

Pri pripravi naslednjega zajtrka bo zato morda prav prišla tudi kuhinjska tehtnica. Preverili smo, kako zmogljive, natančne in občutljive so. Večina se jih je presenetljivo dobro odrezala, vključno s preizkusom padca, kar pomeni, da bodo dolgo brezhibno delovale.

Zdaj je pravi čas za spomladansko setev trave. Če se sprašujete, katero travno mešanico izbrati, preverite naš tržni pregled teh izdelkov.

Vse to in še več vas čaka v majski revije ZPStest!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Revijo lahko naročite tudi prek spleta.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več