Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
03. februar 2021

Preverite vsebino druge številke revije ZPStest v letu 2021. Člani ZPS revijo vsak mesec prejmejo v svoj nabiralnik ali jo prebirajo preko spleta oziroma mobilne aplikacije - odvisno od izbranega članskega paketa. Če želite kupiti samo ta izvod, ga lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih ali pa ga naročite prek spleta.

Preverili smo kakovost 18 vzorcev surovega masla trgovskih in blagovnih znamk. Večina jih je ustrezala vsem standardom. Pri enem izdelku pa smo odkrili močno povečano vsebnost bakterij in plesni, o čemer smo obvestili tudi Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Če se boste lotili peke pustnih krofov, ne smete prezreti tržnega pregleda mareličnih domačih marmelad, džemov in namazov. Prav vsi izdelki, poleg sadja in vode, vsebujejo precej sladkorja, nekateri tudi sladila in številne aditive. Preverite, katerim se je bolje izogniti. Na voljo so namreč tudi izdelki z več sadja in manj sladkorja.

Na velikem mednarodnem testu smo preizkusili več kot 40 zobnih krem, 17 od teh jih je na voljo v Sloveniji. Ponudba je res velika, širok je tudi cenovni razpon – od manj kot evro do 10 ali celo 20 evrov za tubo. Pa so dražje res boljše? Preverite, kateri so dobra izbira.

Pregled ponudbe mobilnih paketov slovenskih operaterjev smo prvič pripravili pred dvema letoma, letos ugotavljamo, da se je pri nekaterih paketih občutno povečala količina vključenih podatkov - tudi za dvakrat. Preverite, kdo ponuja največ za čim nižjo ceno.

Če ob menjavi operaterja razmišljate tudi o nakupu novega pametnega telefona, preverite rezultate zadnjega preizkusa. V osveženem primerjalniku objavljamo rezultate za 227 testiranih modelov, pri nas jih lahko kupite 120.

Čeprav med pomivalnimi stroji letos najvišja mesta zasedajo dražji modeli, pa celovit pregled letošnjih rezultatov testiranja razkriva, da je dobrih pomivalnih strojev na trgu kar nekaj in zanje ni treba vedno izprazniti družinskega proračuna.

Preberite februarsko revijo ZPStest!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Revijo lahko naročite tudi prek spleta.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA