Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
06. januar 2021

Preverite vsebino prve številke revije ZPStest v letu 2021. Člani ZPS revijo vsak mesec prejmejo v svoj nabiralnik ali jo prebirajo preko spleta oziroma mobilne aplikacije - odvisno od izbranega članskega paketa. Če želite kupiti samo ta izvod, ga lahko kupite na naslednjih prodajnih mestih ali pa ga naročite prek spleta.

Pod drobnogled smo vzeli kasko zavarovanje avtomobila in preverili, naj kaj vse morate biti pozorni, kaj vpliva na višino premije, kdaj je smiselno skleniti polni kasko in kdaj delnega ter kaj vključujejo posamezna kritja pri delnem kasku.

Tudi med testi prevladujejo avtomobilistične teme. Preizkusni trki Euro NCAP so standard za varnost avtomobilov v Evropi. Testni protokol se zaostri vsaki dve leti. Uveljavljenemu preizkusu Euro NCAP se drugo leto zapored pridružuje še test Green NCAP, pri katerem predstavljamo rezultate prve redne serije preizkusov okoljske učinkovitosti avtomobilov.

Rezultate zadnjega testa mikrovalovnih pečic preverite v osveženem primerjalniku, kjer so na voljo podatki za 363 testiranih modelov, od katerih jih je pri nas mogoče kupiti 31.

V tokratnem tržnem pregledu smo preverili ponudbo sadnih in vaniljevih skyrov. Fermentiran mlečni izdelek je zelo priljubljen, saj ima veliko vsebnost beljakovin in majhno vsebnost maščob. A sadna in vaniljeva različica lahko vsebujeta tudi veliko sladkorja ali sladil in aditivov.

Stara modrost pravi, da nas v noge ne sme zebsti. Praktična rešitev so lahko grelne blazinice za stopala, ki naj bi naše noge učinkovito grele vsaj nekaj ur. Primerjalni test je pokazal, da obljubljene navedbe večinoma držijo, žal pa izdelek ni trajnostna izbira, saj ga po uporabi zavržemo.

Vse tanjši televizorji ne omogočajo več vgradnje kakovostnih zvočnikov, zato je nakup zunanjega zvočnega sistema skoraj nujna naložba. Zvočne letve počasi nadomeščajo zvočniške sisteme z več ločenimi zvočniki. Preverite rezultate zadnjega testa letev, osvežili pa smo tudi primerjalnik televizorjev.

V teh dneh večina bank uvaja nove rešitve za potrjevanje kartičnih plačil, saj je po novem za overitev oddaljenih plačil potrebna močnejša overitev naše identitete. Zato smo preverili, kakšne metode močne avtentikacije bodo uporabile slovenske banke in kako bodo v ta varnostni projekt vključeni potrošniki, ki pametnega mobilnega telefona ne želijo ali ne znajo uporabljati.

Začetek novega leta je lahko tudi priložnost za nove finančne cilje in načrte, zato ne spreglejte prispevka o tem, zakaj sta načrtovanje in nadzor nad denarjem izjemno pomembna tako v dobrih kot slabih časih in kako se lotiti osebnega finančnega načrta.

Preberite januarsko revijo ZPStest!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

Revijo pa lahko naročite tudi prek spleta.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA