Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
18. november 2020

Objavljamo devet novih testov. Tudi doma lahko pripravite odlično kavo espresso: kar deset aparatov je na testu doseglo zelo dobro oceno, med njimi je tudi aparat za zmerno ceno 100 €. Preizkusili smo filtre za kavo: vsi niso brez neželenih primesi. Testirali smo francoske solate - zanimalo nas je, kakšna je njihova hranilna vrednost, koliko maščobe, soli in aditivov vsebujejo in ali vsebujejo neželene mikroorganizme. Preverili smo tudi senzorične lastnosti in označbe na embalaži. Naš nasvet: na praznični mizi naj bo raje domača. 

Klasično mokro britje še vedno uporablja veliko moških, čeprav ni najbolj poceni. Približno 80 evrov na leto je strošek mokrega britja z najboljšimi izdelki na testu. Ali lahko verjamemo, da bodo kreme res izbrisale gube? Na testu sta se dve celo izkazali za nekoliko učinkoviti - a rezultatov s prostim očesom nikakor ne boste opazili.

Glasbeni navdušenci se boste še posebej razveselili tokratne številke, objavljamo namreč podroben pregled ponudnikov storitev pretočne glasbe, test slušalk in pametnih zvočnikov. Med najboljšimi na testu lahko najdete tudi cenovno ugodne izdelke. Objavljamo tudi rezultate testa tabličnih računalnikov: imata Apple in Samsung konkurenco? Odgovor je da - preverite v našem primerjalniku.

Na tržnem pregledu smo preverili zamrznjene francoske rogljičke. Vsebujejo od enega pa do kar 13 aditivov. Ali v trgovini prepoznate polnozrnati kruh? Če boste prebrali naš tržni pregled, bo ta naloga v prihodnje lažja. Pišemo tudi o aditivih v prehranskih izdelkih.

Če si boste v teh dneh zaželeli pričarati praznično vzdušje z uporabo eteričnih olj, ne spreglejte obsežnega tržnega pregleda in naših nasvetov, pri uporabi je namreč treba upoštevati nekatera priporočila in varnostna opozorila.

Pod drobnogled smo vzeli stanovanjska zavarovanja - pri izbiri morate biti pozorni na celo vrsto podrobnosti, ki pomembno vplivajo na kakovost in posledično na ceno zavarovanja. Zanimalo nas je, kako do stanovanjskega kredita, če si samozaposlen. V primeru, da boste predčasno odplačali kredit opozarjamo, da ste v tem primeru upravičeni do nižjih skupnih stroškov posojila.

Preberite na spletu!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA