Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
02. september 2020

Veliko uporabnih vsebin in 6 novih testov: zakaj bi se sploh še trudili z ročnim sesalnikom, če so na voljo sesalniki roboti, ki delo opravijo namesto nas? Vprašanje je vse bolj na mestu, saj so cene robotskih sesalnikov vse nižje, ponudba pa vse večja. Vendar, pozor – popolne čistoče od njih ne morete pričakovati, saj so precej manj učinkoviti od klasičnih talnih. Jih pa dobro dopolnjujejo in omogočajo vzdrževanje čistoče z manj truda. Preverili smo tudi učinkovitost kuhinjskih nap - žal tudi pri tem gospodinjskem aparatu rezultati niso navdušujoči, saj le en pri nas dobavljiv model presega oceno povprečno. Na začetku novega šolskega leta marsikdo pomisli tudi na nakup novega računalnika. Načrtovanje nakupa prenosnika je precej nehvaležno opravilo, saj proizvajalci nenehno predstavljajo nove generacije s še bolj zmogljivim procesorjem, z lepšim in `hitrejšim´ zaslonom, izboljšano tipkovnico ali kakšnim drugim `lepotnim popravkom´. Katerega izbrati? Preverite rezultate testa. Izdelki za razkuževanje rok so se v zadnjih mesecih znašli v skoraj vsaki nakupovalni košari. Cene so visoke, označevanje pa ne vedno najbolj jasno in razumljivo. V laboratorij smo zato poslali 15 razkužil in preverili, koliko alkohola vsebujejo. Objavljamo rezultate testa tekočih pudrov. Med vsemi preizkušenimi sta se najbolje odrezala izdelek naravne kozmetike z žepu prijazno ceno in puder srednjega cenovnega razreda. Potrošniške organizacije smo po nekaj letih premora ponovno izvedle test otroških kolesarskih čelad. Vse čelade na testu ustrezajo trenutnim standardom, a je še veliko prostora za izboljšave.

Za vas smo obiskali 10 slovenskih ribogojnic in preverili, kako poteka nakup svežih postrvi. Priporočamo, da obisk lokalne ribogojnice načrtujete vnaprej, sicer se vam lahko hitro zgodi, da boste ostali pred (zaprtimi) vrati. Se pa nakup v ribogojnici vsekakor splača, ribe bodo povsem sveže in tudi precej cenejše, kot če bi jih kupili v trgovini ali na tržnici.

Pripravili smo še seznam na videz majhnih, a pomembnih korakov, s katerimi lahko izboljšate svoj trajnostni profil pri nakupu in uporabi gospodinjskih aparatov in izdelkov zabavne elektronike. Možnosti za njihovo (lahko tudi drugačno) uporabo, preden jih dokončno zavržemo, je več kot dovolj.

V septembrskem ZPStestu pa lahko preberete tudi kaj storiti, če denar nakažete na napačen račun. Preberite revijo na spletu!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA