Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
08. julij 2020

V združeni poletni številki boste našli kar 9 novih testov in kopico aktualnih vsebin, ki vam bodo v teh poletnih dneh prišle še kako prav.

Test sredstev za zaščito pred soncem za otroke je pokazal, da za dober izdelek ne bo treba seči globoko v žep. Na vrhu ocenjevalne lestvice so kar štirje izdelki trgovskih znamk, za najcenejšega boste odšteli dva evra in pol (za 100 ml). Pišemo tudi o okoljevarstvenem vidiku UV filtrov v izdelkih za zaščito pred soncem. Sončna krema je pomemben del zaščite pred soncem, še boljša izbira pa je majica z zaščitnim faktorjem. Če se boste odločili za nakup majice z zaščitnim faktorjem, smo za vas preverili, katera vas bo ustrezno zaščitila. Vse namreč niso izpolnile obljub.

Objavljamo test priljubljenih gospodinjskih pripomočkov - stoječih mešalnikov. Poleg smutijev zmorejo še marsikaj, zmagovalec je najdražji, a tik za petami mu je konkurent z zmerno ceno. Domač sladoled? Da bo ta priljubljena sladica še okusnejša, preverite test aparatov za sladoled. Meseci pred začetkom novega šolskega leta so pravšnji za nakup novega tiskalnika, z rezultati našega testa bo odločitev še lažja (in boljša). In če se že počasi pripravljate na novo šolsko leto: pripravili smo koristne nasvete za nakup šolske torbe.

Berete na dopustu knjige in revije na tablici? Predstavljamo prednosti in slabosti posameznih modelov.

Sicer pa smo se v tokratni poletni številki osredotočili na priljubljeni žar. Lepo vreme kar kliče po vrtni zabavi in dobrotah z žara. Glede druženja upoštevajte priporočila pristojnih institucij, pred izbiro čevapčičev pa preverite naš test. V laboratorij smo poslali 10 različnih izdelkov, preverite, katere priporočamo in katerim se je bolje izogniti. Na pikniku tudi ne smejo manjkati zelenjava, slastne poletne solate in priljubljeni ajvar. Pod drobnogled vzeli kar 22 različnih ajvarjev.

Poleg dobre hrane in odlične družbe je osnova vsake vrtne zabave tudi dobro pripravljen in ogret žar. Kljub pestri ponudbi modelov na plin in elektriko največji ljubitelji še vedno prisegajo na klasiko – žar na oglje. Tega marsikdo kupi tik pred zdajci, v najbližji trgovini ali na bencinski črpalki na poti do piknika. Verjetnost, da bo dobil kakovostnega, pa je kljub razmeroma veliki ponudbi majhna. Zato preverite, kako se je na testu oglja za žar odrezalo 11 vzorcev.

Med poletno vročino potrebujemo tudi kakovosten hladilnik, če kupujete novega, vam bodo pri izbiri v veliko pomoč zadnji rezultati testa hladilnikov, v osveženem primerjalniku boste našli skoraj 80 kombiniranih hladilnikov, ki so na voljo pri nas.

Ne glede na to, kaj boste počeli poleti in kje boste preživljali počitnice – na morju, v zdraviliščih, gorah, bolj ali manj znanih krajih Slovenije – upamo, da si z našimi testi, članki in informacijami ne boste le krajšali čas, ampak boste izvedeli marsikaj koristnega in uporabnega. In če se boste na dopust odpravili v tujino, skrbno preberite prispevek o turističnem zavarovanju v času COVID-19.

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA