Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
03. junij 2020

V junijski številki kar 6 zanimivih in aktualnih testov. Opremljate ali prenavljate kuhinjo? Testirali smo indukcijska kuhališča. Cene ne odražajo kakovosti: medtem, ko je najdražje kuhališče le za las doseglo dobro oceno, so se cenejši konkurenti izkazali bolje. A na trgu je žal tudi (pre)več zgolj povprečnih izdelkov. Če ne veste, kakšno kuhalno ploščo bi izbrali, predstavljamo razlike med različnimi vrstami kuhališč. Res zadostuje le žlica olja? Na testu smo preizkusili cvrtnike na vroč zrak, kakšni so rezultati cvrenja preverite v testu. 

Preizkusili smo pametne televizorje - najboljšo, zelo dobro oceno, so si priborili le štirje televizorji. A tik za njimi je res veliko dobrih, tudi iz ne najvišjega cenovnega razreda. V preteklih mesecih, ko smo se pretežno družili le s člani svojega gospodinjstva, smo z aplikacijami za videoklice ostali v stiku z najdražjimi, mnogi so jih prvič uporabili tudi pri delu in izobraževanju od doma. Na testu smo soočili različne spletne storitve za videokonference, ocene: od dobro do pomanjkljivo.

Kako izbrati pravo robotsko kosilnico? Katera bo najbolje kos visoki travi in kateri je uspelo pokositi travo celo na hribu? To boste izvedeli v našem testu.

Naročili smo zelenjavo na spletu: pregledali smo pogoje naročanja in dostave, poreklo izdelkov in načine plačila - preverite, katere spletne trgovine so se odrezale dobro in pri katerih bo uporabniška izkušnja slaba. Pripravili smo tržni pregled substratov, preverili smo jih kar 16, pripravili pa smo še nekaj koristnih nasvetov, da bo vrtiček na vašem balkonu kar najbolje uspeval. 

Za vas smo Preverili smo kaj Zakon o interventnem ukrepu odloga plačil obveznosti kreditojemalcev resnično prinaša v praksi. Pokazale so se številne pomanjkljivosti in nedodelanost. Preberite junijsko revijo na spletu!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA