Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
06. maj 2020

Preverili smo, kakšne so možnosti naročanja sadja in zelenjave na spletu ter kako pestra je ponudba. Pregledali smo tudi cene nekaterih živil in jih na grobo primerjali s tistimi v običajnih trgovinah. Preverite, kaj smo odkrili.

Majska revija prinaša tudi štiri nove teste. Na testu smo preverili, kako učinkovita so čistila za steklo, ki jih lahko kupimo v trgovinah, njihov učinek smo primerjali tudi z doma pripravljenimi. Katerega izbrati? To boste izvedeli v našem testu. Na testu smo preverili, kako kakovostna je tunina v konzervah. Zmagovalka je tunina trgovske blagovne znamke, za katero ni potrebno seči globoko v žep. Preizkusili smo motorne škarje za živo mejo v cenovnem razponu od 330 € do 90 €, zmagovalke so najdražje, a že za dobrih 100€ lahko kupite zelo dobre škarje. Tudi letos smo preizkusili prenosne klimatske naprave - vse so energijsko zelo potratne in tudi precej glasne, zato velja nasvet, da naj bo odločitev zanjo le izhod v sili.

Pomladno-poletni jedilnik pa lahko popestrite z jagodičevjem, ki je prava zakladnica vitaminov, mineralov in drugih koristnih snovi. Preverite, katero sadje je najbogatejše z vitaminom C in kako preprosto lahko nekaj jagodičevja pridelate na svojem balkonu.

Pišemo tudi trajnostnemu prehranjevanju in o rezultatih obsežne ankete, v kateri smo vas spraševali, v kolikšni meri pri svojih nakupih in porabi hrane upoštevate trajnostni vidik prehranjevanja. Nekateri rezultati so (pozitivno) presenetili tudi nas.

Zagotovo vas zanima še, kako v negotovih časih ravnati z denarjem in finančnimi obveznostmi, zato smo pripravili še nekaj finančnih in pravnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri sprejemanju boljših odločitev in zaščiti vaših pravic.

Preberite na spletu!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA