Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
01. april 2020

V aprilski reviji vas čaka pet novih testov. Na testu predpakirne skute se je izkazalo, da še zdaleč ni vseeno katero skuto izberete. Dva izdelka sta dobila zelo dobro skupno oceno, a na drugi strani so bili štirje ocenjeni kot pomanjkljivi oz. nezadovoljivi. Na testu paličnih mešalnikov je bilo veliko dobrih ocen, v vseh cenovnih razredih. Naš nasvet: če ga boste uporabljali predvsem za preprosta kuhinjska opravila, ni potrebno pretiravati z dodatno opremo. Tako boste prihranili tudi kar nekaj denarja. Preverili smo, kako kakovostne so aplikacije za navigacijo in športne in pametne ure ter zapestnice. Pametne naprave smo najprej uporabljali predvsem za beleženje različnih športnih aktivnosti, danes pa se vse bolj spogledujejo z varovanjem zdravja. Na testu smo preverili še, katere šminke vsebujejo neželena mineralna olja: v laboratorij smo poslali  šminke tradicionalnih blagovnih znamk in tiste, ki sodijo v ekološko kozmetiko. Rezultati so nas presenetili.

Objavljamo rezultate tržnega pregleda dimljenih lososov, najdražji izdelek se je odrezal najslabše. Za vse, ki morda razmišljate o nakupu novega električnega kolesa, smo pripravili nekaj nasvetov, kako ga izbrati.

Spletno nakupovanje je bilo že prej v porastu, zdaj je še bolj aktualno. Preverili smo, kako je z dostavo večjih in težjih kosov, denimo bele tehnike in pohištva, ki ga kupimo po spletu. Ali jih pripeljejo samo dopoldne, do vhodnih vrat stanovanja ali odložijo kar na parkirišču? Enotnega odgovora ni, enako velja tudi pri odvozu starega aparata. Opozorimo naj, da v teh dneh glede dostave veljajo sicer posebna pravila in ukrepi, ki jih je seveda treba spoštovati, a v normalnih razmerah se pogoji in stroški dostave znatno razlikujejo med različnimi trgovci.

Pripravili smo še nekaj nasvetov o tem, kako ravnati z denarjem v negotovih časih, ko se bo življenje vrnilo v normalo, bodo dobrodošle tudi informacije o tem, na kaj je treba biti pozoren pri sklepanju pogodb za različne storitve.

Preberite na spletu!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA