Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
04. marec 2020

Če razmišljate o nakupu rabljenega vozila in se nameravate ponj odpraviti v tujino, preverite drobnogled. Izbira v tujini je zagotovo večja, tudi cena bo verjetno nižja, a postopek lahko skriva nekaj pasti. Preverite, na kaj velja biti pozoren.

Na testu pralnih strojev smo letos več pozornosti namenili modelom, ki omogočajo polnjenje od zgoraj (t. i. toploaderji), ponudba te izvedbe pralnih strojev pa je pri nas precej osiromašena. Na testu likalnikov ni bilo veliko novega. Primerjava z lani testiranimi modeli je pokazala, da v zadnjem letu ni opaziti prebojnih novosti. Dobro ocenjeni modeli so še malce cenejši, več pa je slabše ocenjenih modelov, predvsem na račun slabše vzdržljivosti. Potrošniške organizacije pnevmatike redno testiramo, tokrat smo preizkusili pnevmatike dimenzij 235/55 R17 in 225/40 R18, da bi videli, kako učinkovite in varne so v različnih razmerah. Rezultate preverite v primerjalniku.

Letošnji test kosilnic je ponovno dokazal, da je izbira bencinskega modela ekonomsko upravičena samo, če imate res veliko travno površino (več kot 500 m2). Sicer pa bo svoje delo povsem spodobno opravila električna - bodisi žična bodisi baterijska, na voljo je kar nekaj dobro ocenjenih modelov.

Pripravili smo še dva obsežna tržna pregleda prehranskih izdelkov – v prvem smo pregledali 17 vzorcev vložene rdeče pese, v drugem pa 18 vzorcev sirnih namazov z zelišči.

Objavljamo tudi podroben pregled zavarovanj kreditnih obveznosti za primer smrti, invalidnosti ali brezposelnosti, ki je aktualen za vse, ki najemate posojilo. Kdor razmišlja o najemu kredita, ali ga že odplačuje, si mora odgovoriti tudi na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če obrokov ne bo mogel več odplačevati. Vprašanje seveda ni prijetno, a je odgovorno o tem razmisliti in poiskati ustrezne rešitve.

Svetovni dan pravic potrošnikov je letos v znamenju trajnostne potrošnje. Pripravili smo 10 preprostih korakov, s katerimi lahko spremenimo vsakdanje navade, izbiramo trajnostne rešitve in ob tem poskrbimo tudi za okolje.

Preberite na spletu!

Brezplačna aplikacija za branje revije ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp

Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?

NAKUP Ali po spletu - tukaj.  

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA