Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Turizem
Turizem
13. maj 2021

Sodišče je zoper turistično agencijo Quo Vadis dne 15.2.2021 začelo stečajni postopek. Potrošnike, ki jim ta agencija še ni povrnila vplačanih zneskov za odpovedana potovanja ali jim je izdala vrednotnico, opozarjamo, da se bliža rok za prijavo terjatve v stečajnem postopku. Zadnji dan za prijavo terjatve v stečajnem postopku zoper agencijo Quo Vadis je 17.5.2021.

Kako terjatev prijaviti v stečaj?

Prijava terjatve v stečajnem postopku se šteje za pravočasno, če jo do vključno 17.5.2021 oddate osebno na vložišču sodišča ali priporočeno po pošti na naslov Okrožno sodišče v Ljubljani, Tavčarjeva 9, 1000 Ljubljana.

Prijava terjatve mora vsebovati:

  • opravilno številko postopka: St 252/2021,
  • vaše identifikacijske podatke (ime, priimek, naslov stalnega prebivališča)
  • zahtevek za priznanje terjatve, ki mora vsebovati znesek glavnice (in obresti ter stroškov, če jih zahtevate)
  • obrazložitev oziroma opis dejstev, ki potrjujejo utemeljenost zahtevka
  • prijavi morate priložiti tudi vse dokaze, iz katerih izhaja utemeljenost zahtevka za priznanje terjatve (na primer sklenjena pogodba, potrdila o plačilu, dokazila o neizpolnitvi pogodbe oz. nevračilu plačanega zneska, ...).

Oklic o začetku stečajnega postopka ter drugi sklepi in pisanja v stečajnem postopku so objavljeni na spletni strani AJPES.

Za več informacij se lahko potrošniki obrnejo na stečajno upraviteljico Brino Artač, katere kontaktni podatki so navedeni v objavi na spletni strani agencije Quo Vadis.

Poleg prijave terjatve v stečaj vam predlagamo še uveljavljanje jamstva za primer nelikvidnosti

Poleg prijave terjatve v stečaj potrošnikom predlagamo, da vložijo zahtevek za plačilo iz naslova jamstva v primeru likvidnostnih težav.

Turistična agencija bi morala potrošnikom ob sklenitvi pogodbe o potovanju izročiti dokument z informacijami in kontaktnimi podatki o subjektu, ki zagotavlja jamstvo za primer nelikvidnosti iz 58.a člena ZVPot.

Preverite, če imate takšen dokument med dokumentacijo, ki ste jo prejeli ob sklenitvi pogodbe.

Informacije o jamstvu po 58.a členu ZVPot so navedene tudi v splošnih pogojih agencije Quo Vadis, ki so dostopni na spletni strani s splošnimi pogoji, v točki XXIII – ZAVAROVANJE INSOLVENTNOSTI. Kot izdajatelj jamstva (garancije) je navedena Zavarovalnica Triglav, na katero se lahko obrnete za dodatna pojasnila o postopku uveljavljanja jamstva.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA