Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Turizem
Turizem
21. april 2021

Pri slovenski agenciji sem vplačal potovanje, katerega organizator je bila turistična agencija iz Nemčije. Potovalne dokumente sem prejel od slovenske agencije– posrednika, vendar so bili le v nemškem jeziku. To se mi ne zdi prav. Zanima me, kaj v zvezi s tem pravi naša zakonodaja.

Odgovor ZPS

Tako Zakon o varstvu potrošnikov kot tudi Zakon o javni rabi slovenščine določata, da mora podjetje s potrošniki poslovati v slovenskem jeziku, na območjih, kjer avtohtono živijo pripadniki italijanske ali madžarske narodne skupnosti, pa tudi v jeziku narodne skupnosti. Potrošnik od slovenske turistične agencije niti na izrecno zahtevo ni prejel dokumentov v slovenskem jeziku, zato je zoper agencijo ukrepal Tržni inšpektorat RS.

Avtorica: Tea Žnidaršič

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA