Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Turizem
Turizem
31. marec 2021

Zanimalo nas je, kako turistične agencije potrošnike pred sklenitvijo rezervacij obveščajo o morebitnih ukrepih, sprejetih v ciljnih destinacijah, in ali ponujajo kakšna dodatna jamstva za primere, povezane s COVID-19.

Čeprav so razmere zaradi pandemije COVID-19 še vedno zelo negotove in je težko napovedati, kakšni bodo v (bližnji) prihodnosti ukrepi in omejitve gibanja, nekatere turistične agencije že ponujajo možnost rezervacije novih potovanj.

Preverili smo spletne strani agencij in jim poslali nekaj vprašanj. Dodatno smo pri zavarovalnicah preverili, ali ponujajo možnost sklenitve turističnega zavarovanja, ki vključuje kritja za primere odpovedi in predčasne prekinitve potovanja, ki so posledica pandemije.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

3,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,48 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA