Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Turizem

Evropska Komisija predstavlja novo spletno platformo `Re-open EU´ v podporo varni ponovni vzpostavitvi potovanj in turizma po vsej Evropi. Na platformi bodo na voljo informacije v realnem času o stanju na mejah ter razpoložljivih prevoznih sredstvih in turističnih storitvah v državah članicah. Vključene bodo tudi praktične informacije držav članic o omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, na primer o omejevanju fizičnih stikov ali nošenju mask, ter druge koristne informacije o turistični ponudbi na ravni EU in držav članic. Evropejci in Evropejke se bodo lahko tako odgovorno in premišljeno odločali o tem, kako obvladati obstoječa tveganja v zvezi s koronavirusom, ter načrtovali svoje počitnice in potovanja to poletje in pozneje.

Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton: "Po tednih zapore se notranje meje EU ponovno odpirajo. Spletišče `Re-open EU´, ki ga predstavljamo danes, bo Evropejcem in Evropejkam omogočilo enostaven dostop do informacij, da bodo lahko z gotovostjo načrtovali svoja potovanja in varno počitnikovali. V pomoč bo tudi lastnikom malih restavracij in hotelov, pa tudi mestom po Evropi, saj se bodo lahko zgledovali po inovativnih rešitvah, ki so jih razvili drugi."

Komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel, pristojna za Skupno raziskovalno središče, je dodala: "Obsežna in bogata evropska kulturna dediščina je eden od naših največjih adutov. Zaradi omejitev potovanj in zaprtja večine prizorišč v preteklih mesecih pa sta bila kultura in turizem močno prizadeta. Platforma `Re-open EU´ ponuja najnovejše in ključne informacije, da lahko znova začnemo varno raziskovati Evropo."

Platforma `Re-open EU´ je eden od ukrepov iz svežnja za turizem in promet, ki ga je Komisija predstavila 13. maja 2020, da bi povrnila zaupanje v potovanja po EU in pomagala pri varnem ponovnem zagonu evropskega turizma ob spoštovanju potrebnih zdravstvenih navodil. Nova platforma, ki jo je kot spletno aplikacijo mogoče uporabljati tudi na mobilnih telefonih, je ključna referenčna točka za vse, ki potujejo v EU, saj na enem mestu združuje najnovejše informacije Komisije in držav članic. Prek interaktivnega zemljevida bo omogočala iskanje najnovejših informacij in nasvetov za vsako državo članico EU. Platforma bo enostavno dostopna prek aplikacije ali spletišča in bo na voljo v 24 uradnih jezikih EU.

Evropska digitalna kulturna platforma Europeana poleg tega uvaja zbirko umetniških del in fotografij Discovering Europe (Odkrijmo Evropo) z nekaterimi največjimi evropskimi znamenitostmi. Na spletišču Europeana Pro bo vzpostavljeno tudi posebno turistično vozlišče, ki bo zaposlenim na področju kulturne dediščine pomagalo pri odkrivanju pobud, ki podpirajo turizem po vsej EU.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA